здравейте колеги имам проблем с компресията. Няма разход на масло ,не пуши, върви добре, но компресията е 5 атм. на цилиндър.Мотора работи равномерно. та въпроса е колко е компресията на този мотор при при степен на сгъстяване 11,3 към 1. Манометъра е пробван на друга кола работи не е проблема той :Д
Известие
Collapse
No announcement yet.
1.9 JTS проблем с компресията на мотора
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от avalona Покажи съобщениездравейте колеги имам проблем с компресията. Няма разход на масло ,не пуши, върви добре, но компресията е 5 атм. на цилиндър.Мотора работи равномерно. та въпроса е колко е компресията на този мотор при при степен на сгъстяване 11,3 към 1. Манометъра е пробван на друга кола работи не е проблема той :Д
В случая 11,3 х 1,32 = 14,9 Bar.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Добре явно мотора е зле.Като налея масло в цилиндрите вдига 16 от раз... Но за ремонт е трудно да се говори защото сегментите са по 306лв на бутало лагери 234лв на бутало гарнитури и т.н. абе общо към 3500лв без бутала и хониг и резултата е неясен
Comment
-
Първоначално публикувано от avalona Покажи съобщениеДобре явно мотора е зле.Като налея масло в цилиндрите вдига 16 от раз... Но за ремонт е трудно да се говори защото сегментите са по 306лв на бутало лагери 234лв на бутало гарнитури и т.н. абе общо към 3500лв без бутала и хониг и резултата е неясен
На 1/3 от посочената сума сигурно ще си намериш читав мотор втора употреба. А може и за по-малко.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
по наклон на 1ва скорост тръгна надолу и аз реших да и измеря компресията и между другото това наистина ли е нов мотор http://www.ebay.com/itm/ALFA-ROMEO-1...1ZMoxZ&vxp=mtr
Comment
-
Първоначално публикувано от avalona Покажи съобщениепо наклон на 1ва скорост тръгна надолу и аз реших да и измеря компресията и между другото това наистина ли е нов мотор http://www.ebay.com/itm/ALFA-ROMEO-1...1ZMoxZ&vxp=mtrНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Нещо не е мерено както трябва ми се струва на мен .. 5 компресия е мн зле, ако си сигурен, че манометърът е в ред виж дали изобщо ти уплътнява гумичката на накрайника или нещо от сорта.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Щом компресията е еднаква на всички цилиндри, колата не гори масло и все още пали - давай газ и не се вкарвай в излишни приключения.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
А може и мотора да не е зацепен правилни, или пък да е прескочила веригата. Има и вариант някой от вариаторите да е блокирал в такова положение, че газоразпределението да е объркано. А от запушени катализатори също може компресомера да покаже ниски стойности. Варианти много. Колата е за сервиз.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Нали има датчици за положение на валовете каква прескочила верига разтегната верига и заял вариатор...
---------- Post added at 01:21 ---------- Previous post was at 01:16 ----------
Нали има датчици за положение на валовете как ще е прескочила зъб разтегнала верига или блокирал вариатор.... Ако има запушен катализатор ще има високо налягане в цилиндъра респективно висока компресия ще подпира...Не е това 100%
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеА може и мотора да не е зацепен правилни, или пък да е прескочила веригата. Има и вариант някой от вариаторите да е блокирал в такова положение, че газоразпределението да е объркано. А от запушени катализатори също може компресомера да покаже ниски стойности. Варианти много. Колата е за сервиз.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment